Passing Five

Passing Five +, eli nykyisessä kokoonpanossa soittaa: (vasemmalta oikealle) Jaska Helminen; basso, Hannu Kuukkanen;. puoliakustinen kitara ja laulu, Jorma Nordlund; elecktroakustinen kitara ja laulu, Heka Nieminen; rummut ja laulu, Arde Mikkonen; soolokitara ja laulu, edessä Jukka Mikkonen keyboard ja laulu. Kädessä Jukalla on padillä etäsäätyvä mikseri.

Passing Five. Retro rokkia ja rokballadeja vuodesta 1963

Passing Five Logo

Perustaja Marko Putkonen. Bändi aloitti vuonna 1963.
Alkuperäinen kokoonpano: Marko Putkonen (laulu, trumpetti ja akustinen kitara), Timo Laihanen (soolokitara ja laulu); rytmikitaraa soitti Seppo Saarikoski joka avioitui melko alkuvaiheessa ja hänet korvasi Hannu Kuukkanen (puoliakustinen kitara ja laulu), Jarkko (Jaska) Helminen (akustinen kontrabasso); Ismo (Igå) Kanula (rummut ja laulu). Ensimmäisenä inttiin lähtenyt Timppa Laihanen vaihtui Jorma Nordlundiin joka oli laulanut aiemmin mm. Rogues kokoonpanossa ja soittaa akustista kitaraa.

Passing Five keikkaili nelisen vuotta Helsingin ympäristöseudulla. Kaukaisin keikkapaikka oli Järvenpään Luther-opisto, joka oli myös sikäli mielenkiintoinen keikka, että lauloimme siellä negroja ja saksalaisia hengellisiä lauluja, yleisömme mukaan.
Muita esiintymispaikkoja oli mm. Rajakylän lava ja Tikkurilan nuorisotalo. Pääasiassa soitimme Mellunkylän Kontion lauantaitansseissa ja laskiaistansseissa, joista viimeinen laskiainen oli ikimuistoinen. Koska varsinaista esiintymislavaa ei ollut, kansa ei nähnyt meitä yleisömuurin takaa, joten he nousivat joukolla penkeille. Musan tahdissa hyppelevän porukan alla pari pitkää penkkiä sanoutui irti tehtävistään ja järjestysmiehen piti rauhoitella innokkainta yleisöä. Kukaan ei loukkaantunut ;)

Biisilista koostui 60- luvun POP- ja Rock-hiteistä + muutamia omia teoksia jotka olivat rock-balladin luonteisia. Silloisista pidetyin ja soitetuin oma kappale oli Yesterday Eve, jossa bändin stemmalaulu pääsi täysiin oikeuksiin. Rock covereita biisilistalla oli mm. Whole lotta shakin goin on, Be-bop-a-lula, Little Honda, Poison Ivy, Long Tall Sally...

Nykykokoonpanolla soitetaan runsaasti omia kappaleita ja taannoisen Dylanin 75v juhlvuoden kunniaksi, ja muutenkin ohjelmistossa on myös Dylania. Omien uusien kappaleiden ensimmäinen laajempi julkinen esitys tapahtui Laajasalopäivillä.

Eka isompi keikka oli Helsingissä Natsalla. Kasarmitorin reunassa, Kasarmikatu 14
Kaarle XII ravintolan naapurissa 1.4.2017. Bändin kokoonpano keikalla oli: Jorma Nordlund, sähköakustinen ja laulu; Hannu Kuukkanen puoliakustinen sähkökitara ja laulu; Jaska Helminen basso, Arde Mikkonen soolokitara ja Heka Nieminen rummut. Marko Putkonen lupautui vetämään myös pari biisiä. Mentiin täysillä. Natsan keikkajuliste löytyy tästä linkistä >

Laajaslaopäivät 28.05.2016 kuvat tästä linkistä >
Natsan keikkakuvia 1.4.2017 löytyy tästä linkistä >
Natsan keikkakuvia 9.9.2017 löytyy tästä linkistä >
Laajasalo 07.08.2017 kuvat löytyvät linkistä >
Laajasalon Ylistalolla 29.06.2017 kuvat löytyvät tästä linkistä >
Natsalla 10.2.2018 soitti Passing Fiven kanssa
The DIAMONDS. Natsan keikkakuvia 2018 löytyy tästä linkistä >

Yksityistilaisuuskeikka 2018 >
Yksityistilaisuus, Jaska 70v. Onnittelulaulu 2019 >

Bändi hajosi vuonna 1967, kun Timppa, ensimmäisenä, keväällä sitten Marko ja Hannu, kesällä, joutuivat inttiin. Seuraavan vuoden aikana Igå joutui myös asepalvelukseen.
Intin päätyttyä oli jokaisella jo omia urasuunnitelmia ja musiikki ei tuolloin kuulunut niihin, paitsi Markolla, joka lähti perustamaan Hortto Kaaloa ja sittemmin menestyksekkäälle oopperalaulajan uralle. Kirjoittipa pari kirjaakin siinä matkan varrella. Nyt on tulossa uusi.

Vuonna 2012 Hannu Kuukkanen otti yhteyttä Jorma Nordlundiin joka oli aloittanut uudelleen musiikkiharrastuksen. Kun alkoi tuntua siltä, että duon homma sujui, yhteyttä muihinkin entisiin Passereihin yritettiin saada. Jaska oli innokas aloittamaan bändissä. Igå on ikäväksemme kuollut jo vuosia sitten. Timppa Laihanen mietti uskaltaisiko aloittaa keikkailijan uraa (ei uskaltanut) ja Markolla ei vielä silloin ollut aikaa paneutua bändin toimintaan. Kiinnostusta kyllä oli. Hän myös antoi luvan Passin Five nimen käyttöön. Marko kommentti oli "kenties myöhemmin". Odotellaan.

Passing Five:n uusi tuleminen aloitettiin Laajasaloseuran 50-vuotis juhlatilaisuudessa 28.5.2016.
Uudella kokoonpanolla: Jorma Nordlund, sähköakustinen ja laulu; Hannu Kuukkanen puoliakustinen sähkökitara ja laulu; Jaska Helminen basso; Matti Kankkunen rummut.
Kun kaikkirekrytoinnit toteutuvat, Passing Fiven nimi muuttui muotoon Passing Five+.

Bändi on myös kokoamassa ensimmäistä CD:tään.


Marko (Markku) Putkonen ja Hannu Kuukkanen
Marko ja Hannu soittamassa Laivaston koulun upseerikerholla. Duon pituuseroa ei voi olla huomaamatta. Marko joutuu kumartumaan ja Hannu seisoo varpailllan ja laulaa "kurkku suorana". Ilmeisesti kyseessä on Pansion upseerikerhon ainut mikki. Stemmalaulu sujui Markon kanssa. Hannulla on eka skitta, puoliakustinen EKO ja Markolla venäläinen täysakustinen jonka leveä kaula sopi hänelle.
Intin käyntiin loppui Hannun muusikon ura tuossa vaiheessa mutta Marko jatkoi tunnetuin ansioin.


60-luvulla ei ollut kännykameroita joten kuvia ei bändin historiasta juurikaan ole olemassa. Yhtään yhteiskuvaa ei löydy. Keikoilla kukaan ei ehtinyt kameran taakse. Seikka harmittaa tietenkin suuresti näin jälkeenpäin mutta näillä mennään :)

Biisipoimintoja treeninauhoilta (omia kappaleita. Julkaisuoikeudet. Kysy: hannu.kuukkanen(ät)webcag.fi):
Journeys In You >
Fast Lane > Royal Submarine Band >
Cold Winds of the World > Butterfly of Life >

Bändin biisilistaa >

Treeninauhoja >Kuvassa vuoden 2015 trio alkuperäisistä Passereista. Vasemmalta oikealle: Hannu Kuukkanen, Jorma Nordlund ja Jaska Helminen

Laajasalopäivien keikan dokumenttivideo. Hieman jäykkäähän se touhu oli pitkästä aikaa lauteilla. Edellisestä keikasta oli
49 vuotta. Kokoonpanossa mukana alkuperäisten Passereiden lisäksi, rummuissa Matti Kankkunen. Videon ääni ei ole parasta
laatua olosuhteista johtuen mutta kenties Natsalla saadaan sekin paremmaksi. Taustalla roikkuu tyhjä paita odottelemassa
soolokitaristia. Covereita ei tällä videolla kuulla tekijänoikeudellisista syistä. Seuraava keikkavideo nähdään sitten Natsalta.

Passing Five Natsall 2017

Passing Five täydessä kokoonpanossaan ekan kerran uudella Natsa Klubilla 1.4.2017. Rummuissa Heka Niemi ja
Soolokitaran kahvassa, Arde Mikkonen.
Videon on kuvannut ja editoinut Jukka Mikkonen >

Passing Five Natsalla 2017

Natsan keikalta 9.9.2017 on Olli Mestertonin ottama video vetämästämme "See You Later Allgator" biisistä YouTubessa: >

Natsalla 2018

Passing Five+1 Natsalla helmikuussa 10.2.2018.
Jukka mikkonen on mukana ekaa kertaa bändin riveissä.>
Kuva: © Aki SchadewitzCold WInds harkkanauhoitus. Musiikki ja video © Jorma Nordlund / Hannu Kuukkanen / Passing Five+

 

Bändiin saa yhteyden:

Hannu Kuukkanen
040 720 6432
hannu.kuukkanen (ät) webcag.fi